Prezentări

Lista prezentărilor RSTCon:

10:00 – 11:00 – RST – Trecut, prezent și viitor
Ionuț Popescu (Nytro) – UiPath

Romanian Security Team este o comunitate care a luat viață în 2006 și care azi ne aduce împreună. Ce este RST? Ce s-a întamplat în acești 14 ani? De ce merită mai multă atenție? Ce este în prezent această comunitate? Și mai ales, ce viitor are? În această prezentare voi răspunde acestor întrebări și vă voi explica punctul meu de vedere, atât ca persoană cât și ca administrator al comunității.

Video Slides
11:00 – 12:00 – Real World Bitsquatting Attack
Ionuț Cernica – iccguard


Acest studiu practic se referă la exploatarea comportamentului browserelor moderne în legătură cu încărcarea URL-urilor externe. În research-ul meu studiez problema cu acest comportament al browserelor moderne în combinație cu problema “bit flipping” pentru a demonstra un nou tip de atac într-o manieră legală.

Video Slides
12:00 – 13:00 – Pauza
13:00 – 14:00 – Approaching OT Pentesting from an IT perspective
Cosmin Radu – Atos


O scurta incursiune în cum se desfășoară un pentest într-un mediu OT (Operational Technology – fabrici, nave maritime, sisteme SCADA, sisteme de control pentru furnizat utilități).
Care sunt riscurile și challenge-urile când testezi într-un mediu cu 0 downtime fizic, cu TCP/IP stacks proprietare și nu neaparat bine implementate.
Care sunt diferențele dintre recomandările de mitigare dintre mediul IT și OT?

Video Slides
14:00 – 15:00 – How to find and exploit data conversion vulnerabilities in web apps
Șerban Bejan – SecureWorks


Exportarea datelor în diverse formate (PDF, documente OXML, imagini etc.) este omniprezentă pe web. Voi prezenta cum se poate injecta cod pentru a se ajunge la LFI, SSRF sau execuția de cod JavaScript arbitrar când există funcționalități de conversie. Veți vedea totul în legătură cu pașii necesari pentru a identifica și exploata injecțiile în exporturi și diverse trucuri și sfaturi practice.

Video Slides
15:00 – 16:00 – Introducere în exploituri publice
Andrei Barbu – SecureWorks


În această prezentare voi acoperi pe scurt ce este o vulnerabilitate, ce este un exploit și voi vorbi despre exploituri publice.
Prezentarea va avea și live demo în care voi folosi o versiune outdated de Ubuntu pe care mă voi loga cu un guest account, voi descărca un local exploit pe care-l voi compila și apoi îl voi executa pentru a obține root.

Video Slides
16:00 – 17:00 – Security Evaluation of WordPress Backup Plugins
Ionuț Cernica – iccguard


Protejarea aplicațiilor web e o sarcină importantă pentru orice companie. WordPress este CMS-ul preferat de către companii. În această prezentare vom discuta de ce WordPress e o aplicație web importantă și necesitatea securizării acesteia. Un alt aspect analizat va fi în legătură cu securitatea plugin-urilor folosite pentru backup create pentru WordPress din punctul de vedere al leak-urilor de date sensibile, un număr de module vulnerabile, cauze ale vulnerabilităților, greșeli comune și impactul acestor vulnerabilități. Bazat pe un plan experimental vom observa potențialul distructiv al acestor plugin-uri de backup pe baza celor mai relevante website-uri din topul primelor 10 milioane de website-uri.

Video Slides
17:00 – 18:00 – Web pentesting – Sfaturi utile
Ionuț Popescu – UiPath


Cu toții știm ce este un XSS și cum să îl găsim, cel puțin în cazurile mai simple. Dar un penetration test trebuie să acopere mult mai mult de atât. Atenția la detalii este cea care rezultă în “finding-uri”. În această prezentare nu voi veni cu lucruri ieșite din comun dar voi trece printr-o listă de sfaturi utile atunci când faceți un pentest. Lista nu este nici pe departe completă, dar sper să vă ajute.

Video Slides
18:00 – 18:20 – Incheiere
Ionuț Popescu – UiPath


Ceremonia de încheiere a conferinței și prezentarea rezultatelor concursului CTF (Capture the Flag).

Video Slides